G. Fauré - Requiem

Om arrangementet

Etter å ha fremført John Rutter sitt Requiem i 2022 og Gloria i 2023 går nå Bremnes Kantori litt lenger tilbake i musikkhistorien og tar for seg Requiem av Gabriel Fauré.
Med seg har de solistene Arne Kvarven og Anita Myhre Gravdal. I tillegg til et stort og sammensatt orkester på 20 profesjonelle musikere samt musikanter fra Bømlo Janitsjar.

Konserten vil være delt i to, hvor første del vil inneholde enkeltstående nummer med  kormusikk og soloinnslag, mens del to vil være fremføringen av Cantique de Jean Racine og Requiem.

Skulle man ønske mer inngående kunnskap om verk og komponist, blir det en kulturkveld på biblioteket onsdag 6.mars hvor kantor Jostein Molde vil ha en presentasjon.

Litt om komponisten
Gabriel Fauré (1845 – 1924) ble organist i Rennes 1866. I 1870 ble han innrullert i hæren og da han vendte tilbake til Paris i oktober 1871 ble han organist og kapellmester i Saint-Sulpice, senere også i St. Honoré, og var samme år med på å stifte Société Nationale de Musique. Fra 1874 var han organist i Madeleine-kirken i Paris, hvor han fylte inn for Saint-Saëns som var kirkens faste hovedorganist. Han overtok denne stillingen da Saint-Saëns ble pensjonist i 1877. 
Han etterfulgte Jules Massenet som professor i komposisjon ved konservatoriet i Paris i 1896 og var konservatoriets direktør fra 1905. Hans tid ved konservatoriet ble preget av konflikter med konservative krefter i undervisningen som Fauré forsøkte å gestalte på sin måte. Han ble tvunget til å avgå i 1920. Blant hans elever var Maurice Ravel og Nadia Boulanger. For sitt virke ble han i 1920 tildelt Æreslegionens storkors. 
Fauré skrev musikk i et bredt utvalg sjangre, blant hans mest kjente verk er Requiem og Cantique de Jean Racine.